GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Miért “múzeum” a Flippermúzeum?

A Budapesti Flippermúzeum Európa legnagyobb folyamatosan nyitva tartó interaktív flipperkiállítása. A kiállított gépek a játék teljes történelmét felölelik, XIX. századi flipperelődöket ugyanúgy bemutatunk, mint a világ első igazi flippergépét, az 1947-es Humpty Dumpty-t, vagy a történelem legnépszerűbb masináit, mint pl. az Addams Family, vagy az Indiana Jones.

Ezen felül igény szerint akár flippertörténeti bemutatót és tárlatvezetést is tartunk (előre egyeztetett időpontban, csoportoknak), magyar, vagy akár angol nyelven is. Minden gép tetején elhelyeztünk egy tájékoztató táblát, amelyen megtalálhatók az adott darabhoz tartozó legfontosabb információk.

A fentieknek is köszönhető, hogy a világ vezető utazási portálján, a Tripadvisoron kiérdemelhettük a rendkívül megtisztelő első helyet a budapesti múzeumok között. Ha szeretne hozzájárulni gyűjteményünk fennmaradásához, értékelésével Ön is sokat segíthet: https://www.tripadvisor.co.hu/Attraction_Review-g274887-d6969659-Reviews-Budapest_Pinball_Museum-Budapest_Central_Hungary.html.

Kell-e pénzt bedobnom a gépekbe, hogy játszhassak?

A múzeumban található összes gép egyszeri belépődíj ( 26 év alatt és 62 év felett 2000, egyébként 3000 forint) megfizetése után korlátlanul, akár a nyitvatartási idő végéig használható. A gépekbe tehát természetesen nem kell - nem is lehet - pénzt dobni.

Minden gép kipróbálható?

A kiállítótérben található körülbelül 150 játék, köztük a muzeális darabok is játszhatóak. Kivételt képez a világ legnagyobb flippergépe, a Hercules, amely a többi darabtól eltérően csak megtekinthető.

Hogyan fizethetek a helyszínen?

Jelenleg készpénzes fizetést tudunk elfogadni (valamint természetesen a nálunk vásárolt ajándékjegyet).

Hány éves kortól érdemes gyerekkel jönni a múzeumba?

Természetesen ez is egyénenként eltérő, de tapasztalataink szerint 3-4 éves kortól a gyerekek általában már tudják értékelni és élvezni a flipperezést. A kicsiket egyébként fellépő székek segítik a játékban

Akadálymentesített-e a múzeum?

Sajnos, legalább is egyelőre, nem megoldott az akadály mentesítés - a múzeum egy belvárosi bérház pincéjében található.

Van-e wifi a múzeumban?

Igen, minden látogatónk számára elérhető a vezeték nélküli hálózat.

Szólnom kell-e előre, ha nagyobb csapattal érkezem?

Nem, csak abban az esetben, ha különtermet is szeretnének bérelni. Ez esetben érdemes (különösen az ünnepi időszakban) idejében előre jelezni az igényt. (ld. A terembérletre vonatkozó részt.)

Van-e WC, büfé a múzeumban?

Igen, mindkettő.

Milyen feltételekkel és mennyiért bérelhetek különtermet a Flippermúzeumban?

Kifejezetten rendezvények, gyermekzsúrok, baráti összejövetelek számára alakítottuk ki rendezvény különtermünket, amely galériával együtt összesen 80 négyzetméteres. A résztvevők több mint fél tucatnyi gépet próbálhatnak ki, köztük olyanokat, mint például a modern flipperek egyik legjobbja: a Star Trek prémium verziója. A tematikához hűen az emeleti asztalok és vitrineket is egyaránt flipper alkatrészekből, elemekből állítottuk össze.

Gyermek rendezvények (születésnapok, gyerekzsúrok) esetén a terembérleti díj a résztvevő gyermekek és felnőttek belépőjegyének összege, de minimum 30 ezer forint.

Egyéb magánrendezvények céljára szintén a belépőjegyek összegéért, de mimimum 50,000 forintért bérelhető a különterem.

Céges rendezvények esetén 60,000 + résztvevőnként 1200 forintba kerül alkalmanként a helyiség.

Tudok-e enni a különteremben?

Igény esetén partnereink segítségével a rendezvényekhez akár catering lehetőséget is tudunk biztosítani. A különtermet bérlők, születésnapot ünneplők közül sokan pizzát is szoktak ide rendelni, de torta, üdítő, rágcsálnivaló stb. is behozható. A Flippermúzeum kiállítóterében ezen felül pedig egy büfé is elérhető, széles üdítőital kínálattal, meleg szendviccsel és lepénnyel, csokoládéval.

Kibérelhetem-e a teljes Flippermúzeumot is rendezvényem számára?

Igen, van ilyen lehetőség, elsősorban hétfői és keddi szünnapjainkon: kérjük, érdeklődjön a részletekről az info@flippermuzeum.hu címen!

Behozhatok-e kutyát a múzeumba?

Mi itt a múzeumban szeretjük az állatokat, a kutyákat különösképpen - éppen ezért NEM javasoljuk, hogy bárki négylábú barátjával jöjjön flipperezni. Míg egy ember számára a flippergépek fény-és hanghatásai varázslatosak lehetnek, egy kutya ezt egészen másképpen gondolhatja...

Mennyi idővel számoljak egy látogatásnál?

Ez több tényező függvénye, nyilván számít az is, hogy hányan jönnek - tapasztalataink szerint a látogatók a leggyakrabban 2-3 órát töltenek nálunk játékkal és a gyűjtemény megismerésével (van persze, aki ennél sokkal többet, van aki kevesebbet).

Vásárolhatok-e ajándékjegyet a múzeumban?

A Flippermúzeumban kapható ajándékjegy, amelyet a megajándékozott későbbi időpontban beválthat. Ajándékjegy vásárlására a múzeumban, nyitvatartási időn belül van lehetőség.

Nyitva tart-e ünnepnapokon a múzeum?

A nyitvatartással (és friss hírekkel) kapcsolatban az ünnepek előtt kérjük, figyelje Facebook oldalunkat! https://www.facebook.com/PbalGalleryFlipper/

Meddig érvényes a belépőjegy karszalagom?

A belépőjegy karszalag az adott napon záróráig érvényes. A nap folyamán a múzeumot a vendégek - akár többször is - elhagyhatják és még ugyanazon a napon vissza is térhetnek.

Hol tudok parkolni?

Az utcán a múzeum közelében lehet parkolóhelyet találni.