BÜFÉ KÍNÁLAT A FLIPPERMÚZEUMBAN

Egy mondás szerint nincs nagyobb fényűzés, mint evés közben olvasni - talán csak enni olvasás közben. Helyettesítsük be az olvasást flipperezéssel - és a mondás ugyanúgy megállja a helyét!

Tovább
Flippermúzeum
Miért Flippermúzeum?

Nem is olyan könnyű megfogalmazni a Flippermúzeum lényegét. Nem azért, mert a hely maga komplikált lenne - szeretik a gyerekek is, egyre több fellépőt kell ...

Tovább
Az egyik legnépszerűbb látványosság Budapesten

Immár több mint 350 látogatói értékelés után, továbbra is a maximális 5-ös osztályzattal szerepelünk a világ vezető utazási portálján, a Tripadvisor-ön! Így jelenleg a 12. legnépszerűbb látnivaló vagyunk Budapesten - a listán szereplő 360-ból. (Jelenleg a lista első 50 helyezettje közül nekünk van 5 pontunk).
Rég elmúltak már azok az idők, amikor egy hozzánk hasonló kiállítóhelyet pusztán a reklámjai alapján kerestek fel. A rólunk kialakult képet ma már a látogatók formálják, akik nem fukarkodnak sem dicsérettel, sem kritikus szavakkal. És ez így van jól. Ezért is érezzük említésre méltó teljesítménynek ezt az 5 pontot.

https://www.tripadvisor.co.hu/Attraction_Review-g274887-d6969659-Reviews-Budapest_Pinball_Museum-Budapest_Central_Hungary.html#REVIEWS 

Flipper különterem
Különtermünk

Céges rendezvények, gyermekzsúrok, baráti összejövetelek számára ajánljuk rendezvény helyiségünket, amely galériával együtt összesen 80 négyzetméteres.

Tovább
Ave, ó Hercules, a legnagyobb!

Mitológiai hősöknek kijáró tisztelettel csomagoltuk ki érkezésekor több mázsás védőborítójából kiállításunk legújabb darabját, a valaha készült legnagyobb flippergépet, a Herculest. A hatalmasság hetekkel ezelőtt indult el hozzánk az Egyesült Államokból, hogy az óceánon átkelve végül elfoglalhassa méltó helyét gyűjteményünkben, melynek féltve őrzött kincse lesz. Az extra védelemre az utazás során már csak a méretek miatt is szükség is volt, hiszen Hercules több mint 235 cm hosszú, egy méter széles és 210 centi magas.

A legenda egyébként 1979 májusában született meg, először az Atari cég tervezőasztalán, hogy aztán a gyárban végül fémben, üvegben és áramkörökben testesülhessen halhatatlan, tiszteletet parancsoló óriássá.

Tovább
Toplistásak lettünk a Culture Trip-en!

A világ egyik meghatározó kulturális és utazási oldala, a Culture Trip a leginkább ajánlott budapesti helyek (Local Favorite Budapest 2015) közé választott minket.A site minden évben kiadja az elismerést azoknak a turista célpontoknak, amelyeket egy városon belül valamilyen okból a legvonzóbbnak ítélnek a magazinnál. A budapesti tízes toplistást bemutató összefoglaló linkjét a cikk alján találhatjátok. (A felsorolásban egyébként Budapest olyan jelképei közé kerülhettünk, mint a Parlament, a Halászbástya, a Gellérthegy, vagy a Nagyvásárcsarnok.

Tovább
Traveller's Choice díj a Múzeumnak!

2015. évi teljesítményéért a Flippermúzeum a TripAdvisor – a világ első számú utazási oldala - által odaítélt legmagasabb szintű elismerésben, a Traveller's Choice díjban részesült. A díjat az oldalon szereplő helyeknek mindössze legfeljebb egy százaléka kaphatja meg különböző kategóriákban. Ez az elismerés azt jelenti, hogy a világ minden részéről érkező látogatók kifejezetten ajánlották a TripAdvisor utazási közösségének a Flippermúzeum felkeresését. (A díj saját algoritmust használ és számos tényezőn, egyebek mellett az utazók értékeléseinek mennyiségén és minőségén alapul.)

Nagyon köszönjük a látogatóinknak, támogatóinknak - azoknak is, akik írtak már értékeléseket és azoknak is, akik "csak" ellátogattak hozzánk. Kérjük, jelezzék továbbra is, akár szóban, akár a TripAdvisor-ön a véleményüket, hogy tovább javulhassunk - a munka nem áll meg!

A flipperek időgépek

Pontosan negyed évszázada annak, hogy a legendás Data East vállalat piacra dobta Time Machine (Időgép) elnevezésű flippergépét.

Tovább
H. R. Giger

Mindenütt olvasható volt a szomorú hír tavasz végén, hogy a szürrealista képeiről és szobrairól híres zseniális művész, a svájci H. R. Giger 74 éves korában (május 12-én) életét vesztette.
A sci-fi illusztrátor az Alien szörny megálmodójaként és alkotójaként az Oscar-díjat is bezsebelhette 1980-ban a film biomechanikus földönkívüli lényeinek megteremtéséért.

Tovább
Balázs-Piri Balázs karikatúrája

2014. január 19-én hunyt el Balázs-Piri Balázs Munkácsy Mihály-díjas kiváló grafikus, karikaturista. Februárban lett volna 77 éves.

Tovább
Mesevonat

mesevonatRettentően örülnénk, ha ezt a hírt megosztanátok másokkal is (akár Facebookon), hátha így könnyebben eljut egyszer a kompetenshez, sokat segítenétek vele!
Köszönjük.
Szóval továbbra is keressük nagyon a Mesevonat nevű flippergép készítőjét, áttervezőjét. Ez az érdekes és egyedi masina egyébként egy spanyol gyártmányú (Juegos Populares) flipper átalakításából, házilag történt átfestéséből született meg. A mai napig a létező egyetlen magyar (nem digitális) flipper (csak egy példány készült belőle). Úgy tudjuk, hogy a 90-es évek elején üzemelt - de nem a pesti vidámparkban, hanem - valahol vidéken.
A szerkezetre a SOKOL néven ismert kitűnő flipperszerelő és restaurátor bukkant rá, majd adományozta a Pbal Gallery részére, itt is hálásan köszöni neki a múzeum.
Ha esetleg te magad vagy a designer (vagy ismered a leleményes tervezőt), kérjük, hogy jelentkezz nálunk!

Ethan Hawke és Julie Delpy flipperes randija

Ethan Hawke és Julie Delpy is láthatóan szeretnek flipperezni, ezt Richard Linklater kitűnő romantikus drámájában is megmutatják egy bárban az Atari Space Riders (1978) masináján, miközben kedvesen elcseverésznek a hölgy exéről és a szerelemről /Before sunrise - Mielőtt felkel a nap (1995)/.

Angyalbőrben

Szeretett Bárdy Gyuri bácsink többször hangsúlyozta, hogy mindvégig örömteli, boldogító játéknak tekintette a színészetet - sajnos már nem lehet köztünk, immár valóban "angyalbőrben" játszhat tovább.

Idézzünk fel tőle egy vidám pillanatot az Angyalbőrben (1990) című népszerű, sokunk katona-, esetleg gyermekéveit talán színesebbé tevő sorozat 8. epizódjából (Computer-manőver), amint az imént említett Space Riders (Atari, 1978) flippert Tabajdi Gábor ezredesként önfeledten nyüstöli, miután egy 10 forintos érmét dobott a masinába.

Nyugodjék békében†

(A fotók a magyar kiadású DVD-ről származnak, érdemes beszerezni; könnyeden szórakoztató kikapcsolódás újranézni, feleleveníteni.)

Fáraó együttes

Kicsit visszarepítettük magunkat a 80-as évek magyar zenéjéhez, mégpedig a Fáraó együtteshez. A zenekar Elég volt című számának videoklipjében az ifjú Gidófalvy Attila énekli komoly vehemenciával, hogy nem érdekli semmi, csak a rock & roll, s elég volt a fiúkból lett lányokból.

Tovább
Flipper a festészetben

E cikkben Tibor Zsolt festőművészről és néhány flipperes témájú alkotásáról fogunk szót ejteni.

Tovább
Száll a kakukk fészkére

Tudjuk, hogy talán nem a legközkedveltebb olvasói téma a flipperek irodalmi művekben megjelenése, viszont kihagyhatatlan kapcsolódási pont Ken Kesey amerikai író 1962-ben megjelent megható regénye, a Száll a kakukk fészkére, amit Miloš Forman 1975-ben Jack Nicholson főszereplésével filmre is vitt zseniálisan.
Mindkettő komolyan ajánlott alkotás.

Tovább
Depeche Mode és flipper

A Depeche Mode 1987/88-as gigantikus világturnéja 101. (egyben a turné utolsó) koncertjének történetét, előkészületeit és izgalmas pillanatait megörökítő fantasztikus dokumentumfilmet (az 1989-ben készült 101-et) nézegettük tegnap, amikor is hirtelen Martin Gore és David Gahan tárult elénk két flipper társaságában.

Tovább
Umberto Eco és a flipper

Most januárban (ötödikén) töltötte be a 82-t Umberto Eco olasz író, szemiotikus, A rózsa neve című világsikerű regény szerzője (a műből Jean-Jacques Annaud rendezésében egyébként kitűnő film is készült Sean Connery főszereplésével).

Tovább
Murakami Haruki és a flipper

Január 12-én ünnepelte 65. születésnapját Murakami Haruki, a Norvég erdő (Norwegian Wood) és a Kafka a tengerparton (Kafka on the Shore) című világhírű művek japán írója.

Tovább
Slash (Guns N' Roses) is flipperezik

Ha annyit mondunk, hogy Slash, valószínűleg mindenkinek egyből az amerikai Guns N' Roses remek egykori gitárosa ugrik be.

Tovább